Oisterwijk,
de Parel in 't groen

Oisterwijk, ook wel de Parel in 't groen genoemd, is een gastvrije gemeente te midden van diverse natuurgebieden. Tussen Boxtel en Oisterwijk treft u een zeer uitgestrekt heide- en bosgebied, met vele vennen en vlakke wandel- en fietspaden.

Omgeving

Burghtweide ligt op een unieke locatie in de prachtige gemeente Oisterwijk. De landelijk bekende Oisterwijkse bossen en vennen, en het gezellige winkelcentrum bevinden zich op minder dan tien minuten loopafstand.

Oisterwijk, ook wel de Parel in 't groen genoemd, is een gastvrije gemeente te midden van diverse natuurgebieden. Tussen Boxtel en Oisterwijk treft u een zeer uitgestrekt heide- en bosgebied met vele vennen en vlakke wandel- en fietspaden. Een ideale plek voor de rustzoeker, de fiets- en wandelliefhebber en de bewoner die zorgeloos wil wonen en (be)leven.

Nederzetting en vennen
De serviceappartementen van Burghtweide liggen direct naast de vroegere middeleeuwse nederzetting Kasteel Ter Borch. Dit 'schiereiland' is de plek waar de Voorste Stroom en Achterste Stroom samenvloeien en oude dorpswegen elkaar kruisen. Op korte afstand achter de servicewoningen van Burghtweide liggen de zeer bekende Oisterwijkse vennen Klompven en Eikenven. Hier vergaapt u zich aan de prachtig aangelegde waterplassen en riante villa's.

Bourgondisch dorpscentrum
Alhoewel Oisterwijk van oudsher stadsrechten heeft, rept men meestal toch over een dorp. Met ruim 25.000 inwoners zit de gemeente dan ook net tussen dorp en stad in. Het historische winkelcentrum van Oisterwijk is bij uitstek geschikt voor de Bourgondische levensgenieter, van de typisch Brabantse gastvrijheid kunt u hier het hele jaar door genieten. Het authentieke dorpscentrum van Oisterwijk heeft een keur aan cafés en restaurants met gezellige terrasjes. De Lind is de straat waar zowel het nieuwe als oude gemeentehuis aan liggen en waar het hele jaar door leuke evenementen georganiseerd worden.

Heel Noord-Brabant snel bereikbaar
Dankzij de gunstige ligging van Oisterwijk bent u binnen een half uur in de nabijgelegen Brabantse steden Tilburg, Breda, s’-Hertogenbosch, Waalwijk of Eindhoven. Dit kan met de auto maar er is ook een goede verbinding met het openbaar vervoer, want Oisterwijk heeft een eigen treinstation en veel busverbindingen.

Oisterwijk heeft een bijzondere 'stadse' status. In 2012 vierden de inwoners van Oisterwijk het historische eigendom van 800 jaar stadsrechten. Qua omvang en sfeer is en blijft Oisterwijk echter een dorp met een sterke regionale en landelijke aantrekkingskracht. En die grote aantrekkingskracht is er niet voor niets, zoals u zult ervaren in een van de luxe serviceappartementen van Burghtweide.